Grecia cu copiii: Destinații și activități recomandate

Grecia cu copiii: Destinații și activități recomandate

Grecia este o țară bogată în cultură, istorie și frumusețe naturală care atrage milioane de turiști în fiecare an. Este o destinație ideală pentru familiile care doresc să creeze amintiri de neuitat alături de copiii lor.

De la plaje cu nisip și ape cristaline până la monumente antice și sate pline de culoare, Grecia oferă o gamă nesfârșită de activități pentru călătorii de toate vârstele. Planificarea unei călătorii de familie în Grecia poate părea descurajantă, dar cu o cercetare atentă, puteți găsi o multitudine de destinații și activități recomandate în fiecare colț al țării.

Articolul face parte din campania: Vacanta Grecia

În această postare pe blog, am adunat o colecție de locuri de văzut și activități obligatorii, ideale pentru familiile care vizitează Grecia. Indiferent dacă dorești după plaje sărutate de soare sau să fii martor la monumentele antice din Atena, noi te putem acoperi.

De la uimitoarele parcuri acvatice din Creta la atmosfera plină de viață din Salonic, am organizat un itinerar care garantează o aventură plină de distracție pentru întreaga familie. Cu sfaturile și sfaturile noastre de experți, familia ta va petrece cu siguranță un timp de neuitat în Grecia

Destinații pentru familii în Grecia

Când vine vorba de destinații potrivite pentru familii, Grecia este o alegere excelentă. Cu apele sale cristaline, orașele fermecătoare și ruinele antice, nu lipsesc activitățile care să-i țină implicați pe părinți și pe copii.

Una dintre destinațiile de top pentru familii este Creta, cea mai mare insulă a Greciei, care oferă o combinație de plaje minunate, situri istorice și activități potrivite pentru copii, cum ar fi parcuri acvatice și acvarii.

O altă opțiune excelentă este regiunea Peloponez, care oferă o experiență mai relaxată, cu plaje uimitoare, frumusețe naturală și șansa de a explora orașul antic Olympia.

Familiile se pot bucura, de asemenea, de satele pitorești ale insulelor Ciclade, cum ar fi Santorini și Mykonos, unde pot înota, pot face plajă și pot savura mâncăruri locale delicioase. Indiferent dacă familia ta iubește plajele, natura sau istoria, Grecia are ceva pentru toată lumea.

20 de destinații și activități recomandate pentru a explora Grecia cu copiii:

 1. Parcul de distracții Allou! Fun Park, Atena – Oferă o varietate de atracții și jocuri pentru toate vârstele.
 2. Parcul acvatic Watercity, Heraklion, Creta – Un parc acvatic mare și distractiv, potrivit pentru toată familia.
 3. Aquapark Star Beach, Hersonissos, Creta – Un parc acvatic cu numeroase tobogane și piscine pentru toate vârstele.
 4. Plaja Glyfada, Atena – O plajă cu nisip fin și apă puțin adâncă, ideală pentru copii.
 5. Parcul Național Olympus – O oportunitate de a explora natura și de a face drumeții ușoare într-un cadru spectaculos.
 6. Muzeul Copiilor, Atena – Un muzeu interactiv dedicat copiilor, care oferă activități educative și distractive.
 7. Explorarea orașului vechi din Rhodos – Copiii se vor bucura de atmosfera medievală și de explorarea fortificațiilor și a străzilor înguste.
 8. Excursie cu barca la Insula Spetses – O călătorie plăcută cu barca și posibilitatea de a explora insula pe bicicletă sau cu căruța trasă de cai.
 9. Parcul de distracții Magic Park, Kassandra, Halkidiki – Oferă o gamă largă de atracții și jocuri pentru copii de toate vârstele.
 10. Parcul Dinosaurilor, Kavala – Un parc tematic care aduce în viață era dinozaurilor, cu expoziții interactive și modele în mărime naturală.
 11. Plimbare cu telecabina la Muntele Athos – O experiență unică, cu priveliști spectaculoase și posibilitatea de a observa mănăstirile din zonă.
 12. Aqua Park, Kos – Un parc acvatic cu numeroase tobogane și piscine, perfect pentru distracție în zilele călduroase.
 13. Explorarea Peșterii Diros, regiunea Mani – O aventură subterană fascinantă într-una dintre cele mai mari peșteri din Europa.
 14. Plimbare cu feribotul spre Insula Hydra – Copiii se vor bucura de o călătorie cu feribotul și de explorarea insulei fără mașini.
 15. Muzeul Acvatic, Thessaloniki – Un muzeu interactiv care prezintă lumea subacvatică și ecosistemele marine.
 16. Parcul de distracții Kidom, Salonic – Oferă jocuri și atracții pentru toate vârstele, inclusiv un tărâm de aventuri în aer liber.
 17. Plaja Agios Georgios, Naxos – O plajă cu nisip fin și apă puțin adâncă, ideală pentru copii.
 18. Observarea delfinilor în Marea Egee – O excursie cu barca pentru a observa delfinii în sălbăticie.
 19. Excursie cu trenulețul turistic Dotto Train, Rodos – Un tur panoramic al orașului Rodos cu trenulețul turistic.
 20. Vizită la Grădina Zoologică Attica, Atena – O grădină zoologică unde copiii pot vedea diverse specii de animale.

Activități distractive pentru copii în Grecia

Grecia este o țară frumoasă, cunoscută pentru plajele sale uimitoare, istoria bogată și bucătăria delicioasă. Este, de asemenea, o destinație excelentă pentru familiile cu copii. Există o mulțime de activități distractive și educaționale pentru copii în Grecia.

De la explorarea ruinelor antice la jocul pe plaje frumoase, copiii vor avea timpul din viața lor în această țară. Iată două activități distractive recomandate pentru copii în Grecia:

 • Parcuri acvatice: Parcurile acvatice sunt o destinație populară pentru familiile cu copii din Grecia. Există mai multe parcuri acvatice în toată țara, cu o varietate de atracții, inclusiv tobogane cu apă, râuri leneșe, piscine cu valuri și multe altele. Fiecare parc acvatic oferă ceva unic, dar toate oferă o modalitate distractivă și răcoritoare pentru ca copiii să se răcorească în timpul lunilor fierbinți de vară.
 • Tururi de mitologie greacă: Grecia găzduiește unele dintre cele mai faimoase ruine antice din lume. Copiii se vor bucura să învețe despre zeii și zeițele antice ale Greciei prin tururi interactive și educaționale. Ei vor fi transportați înapoi în timp în timp ce explorează Acropole, Delphi și alte situri antice, învață despre miturile și legendele care i-au captivat pe oameni de secole. Aceste tururi oferă o experiență captivantă și îmbogățitoare atât pentru copii, cât și pentru adulți.

Sfaturi pentru călătorii cu copii

Călătoria cu copii poate fi o experiență interesantă și memorabilă. Cu toate acestea, poate fi, de asemenea, unul provocator și stresant, dacă nu este planificat corespunzător. Pentru a asigura o călătorie lină și plăcută, este important să luați în considerare nevoile și interesele specifice ale fiecărui copil. Iată câteva sfaturi pentru a călători cu copii în Grecia:

 1. Alegeți destinații și activități pentru copii: Grecia oferă o gamă largă de destinații și activități pentru familii, cum ar fi plaje cu ape puțin adânci, parcuri de distracție și muzee pentru copii. Cercetați și planificați din timp pentru a evita surprizele dezamăgitoare.
 2. Împachetați în consecință: este important să împachetați elementele esențiale, cum ar fi gustări, apă, protecție solară și materiale de prim ajutor. Luați în considerare să aduceți jucării, jocuri și cărți pentru a distra copiii în timpul plimbărilor sau așteptărilor lungi.
 3. Fii flexibil și răbdător: Călătoria cu copii poate fi imprevizibilă, așa că este important să fii flexibil și răbdător. Planificați pauzele de odihnă și acordați o perioadă de pauză în timpul zilei. Amintiți-vă că este în regulă dacă planurile se schimbă sau nu merg așa cum vă așteptați și încercați să păstrați o atitudine pozitivă pentru a ajuta copiii să se simtă mai relaxați.

Urmând aceste sfaturi, călătoria cu copii în Grecia poate fi o experiență distractivă și plină de satisfacții pentru întreaga familie.

Grecia este o destinație excelentă pentru familiile cu copii.

Cu frumusețea naturală uluitoare, istoria bogată și semnificația culturală, există cu siguranță ceva pentru toată lumea în această țară. De la distracția pe plajă la explorarea culturală, există o varietate de opțiuni pentru care familiile se pot bucura.

Fie că alegeți să vizitați Atena, să explorați insula Creta, să înotați în apele turcoaz din Zakynthos sau să vă răsfățați cu delicatese tradiționale, Grecia este o destinație care vă va lăsa cu amintiri frumoase pentru anii următori.

Avatar Redactia 48H

Autorul Articolului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte aticole relevante