Meghan, ducesă de Sussex

Cine este Meghan, Ducesă de Sussex și ce poate oferi această postare?

Meghan, Ducesă de Sussex este un nume familiar pentru mulți oameni din întreaga lume. Ea a fost o actriță de succes înainte de a-și întâlni soțul, Prințul Harry al Marii Britanii și de a deveni membră a familiei regale britanice. Această postare aruncă o privire asupra vieții și carierei lui Meghan, și explorează ce poate oferi ea în calitate de personalitate publică și activistă.

Cine este Meghan, Ducesă de Sussex și ce poate oferi această postare?

Meghan, Ducesă de Sussex, născută Meghan Markle, este o actriță și fosta membră a familiei regale britanice. Ea s-a născut în Los Angeles, California în 1981, iar cariera sa de actorie a început în 2002. Înainte de a se căsători cu Prințul Harry în 2018, Meghan a jucat în serialul TV american Suits și a apărut în mai multe filme și emisiuni TV.

După căsătoria regală, Meghan a devenit patronă și susținătoare a mai multor organizații caritabile, axate pe probleme precum sănătatea mentală, drepturile animalelor, egalitatea de gen și eliminarea sărăciei.

Viața timpurie și educația

Meghan a crescut în Los Angeles, fiind fiica unui tată cu origini afro-americane și mamei de origine caucaziană. Ea și-a petrecut copilăria lucrând cu mama sa într-un studio de film, unde a învățat multe despre industria filmului.

După absolvirea liceului, Meghan a urmat Universitatea Northwestern din Evanston, Illinois, unde a obținut o diplomă în teatru și studii internaționale. După terminarea facultății, ea s-a mutat la Los Angeles și și-a început cariera de actorie.

Carieră la Hollywood

Meghan Markle a început să joace în mai multe seriale TV și filme în 2002. Printre cele mai cunoscute roluri ale sale se numără Rachel Zane, pe care a jucat-o timp de șapte sezoane în serialul de succes Suits și Amy Jessup în seria Fringe. De asemenea, ea a avut roluri în seriale de televiziune populare, cum ar fi CSI: New York, Castle, și 90210.

Actrița Meghan Markle și cariera sa înainte de a se căsători cu Prințul Harry

Înainte de a se căsători cu Prințul Harry, Meghan a avut o carieră prolifică și de succes în industria filmului și TV-ului. Ea și-a făcut debutul în lumea televiziunii în 2002, cu un rol mic în telenovela General Hospital. Ulterior, ea a avut roluri recurente și regulare în seriale TV precum Fringe, CSI New York și Suits, care i-au adus faima internațională și în cele din urmă a ajuns să joace în mai multe filme de succes.

Serialele TV celebre în care a jucat

Meghan a devenit cunoscută pentru rolul său din Suits, unde a jucat timp de șapte sezoane. Seria a fost un succes răsunător și a creat o bază de fani devotați. Ea a mai jucat în seriale de televiziune cum ar fi Fringe și 90210, unde a atras atenția publicului și a primit aprecieri pentru talentul său actoricesc.

Întâlnirea cu Prințul Harry

După ani de carieră în lumea filmului și televiziunii, Meghan l-a întâlnit pe Prințul Harry în 2016, când a fost prezentată de un prieten comun la un eveniment de caritate. Cei doi au început să se întâlnească și să se cunoască mai bine.

Cum s-au cunoscut Meghan și Harry?

Actrița și Prințul Harry s-au cunoscut printr-un prieten comun la un eveniment de caritate din Toronto în 2016. După această întâlnire, cei doi au început să vorbească și să se întâlnească regulat. După un timp, au început să se iubească și să își dezvăluie multe aspecte despre viața lor.

Logodna și nunta regală

În noiembrie 2017, Prințul Harry a cerut-o oficial în căsătorie pe Meghan, iar cei doi s-au logodit. Nunta lor a fost un eveniment regal urmărit de milioane de oameni din întreaga lume. Cuplul s-a căsătorit pe 19 mai 2018, într-o ceremonie care a avut loc la Capela St. George din Windsor Castle.

Realizări ca Ducesă de Sussex

Lucrări filantropice și activismul social

După căsătoria cu Prințul Harry, Meghan Markle a devenit Ducesă de Sussex și și-a folosit această poziție pentru a-și promova obiectivele filantropice și activismul social.

Proiectele caritabile și inițiativele lansate

Împreună cu soțul ei, Markle a lansat mai multe proiecte caritabile și inițiative, inclusiv organizarea unui tur regal cu obiective de ajutorare a organizațiilor caritabile care lucrează cu tinerii, femeile și problemele de sănătate mintală. De asemenea, a publicat o carte de gătit intitulată Together: Our Community Cookbook, pentru a ajuta la strângerea de fonduri pentru asociațiile de caritate.

Realizări ca Ducesă de Sussex

Lucrări filantropice și activismul social

După căsătoria cu Prințul Harry, Meghan Markle a folosit poziția de Ducesă de Sussex pentru a promova activismul social și obiectivele filantropice. Ea și soțul ei au lansat mai multe proiecte caritabile și inițiative, inclusiv organizarea unui tur regal pentru a ajuta organizațiile care lucrează cu tinerii, femeile și problemele de sănătate mentală. De asemenea, a publicat o carte de gătit intitulată Together: Our Community Cookbook, pentru a strânge fonduri pentru asociațiile de caritate.

Viața personală

Familia și copiii

Meghan Markle și Prințul Harry au un fiu, Archie Harrison Mountbatten-Windsor, născut în mai 2019. Cuplul a anunțat în februarie 2021 că așteaptă al doilea copil, o fetiță. Markle a fost căsătorită anterior cu producătorul de film Trevor Engelson, dar căsătoria lor a durat doar doi ani.

Detalii despre relația cu Prințul Harry

Markle și Harry s-au întâlnit prin intermediul unui prieten comun și și-au făcut prima apariție publică ca cuplu în septembrie 2017. După luna de miere din 2018, ei au fost numiți Duce și Ducesă de Sussex. În ianuarie 2020, au anunțat că se retrag din pozițiile lor de membri seniori ai familiei regale și se mută în America de Nord pentru a-și construi o viață independentă.

Critici și controverse

Reacții negative și jigniri

Încă de la începutul relației lor și apoi de la nunta lor, Meghan Markle a fost subiectul unor comentarii negative și chiar jigniri din partea presei și a publicului. De asemenea, decizia lor de a se retrage din familie regală și de a se muta în America de Nord a fost criticată și a stârnit controverse în mass-media și opinia publică.

Abuzul și hărțuirea online

Markle a fost, de asemenea, subiectul unor abuzuri și hărțuiri online, inclusiv amenințări cu moartea și rasism. Într-un interviu acordat Oprah Winfrey în martie 2021, ea a vorbit despre impactul acestor atacuri asupra sănătății sale mentale și emoționale. Ea și Prințul Harry au început o campanie împotriva urii online numită „Stop Hate for Profit”.

Stilul și moda

Cine este Meghan, Ducesă de Sussex și ce poate oferi această postare?

Influența lui Meghan asupra modei și tendințelor

După ce a devenit Ducesă de Sussex, stilul lui Meghan Markle a fost un subiect de interes public major, fiind denumit „efectul Meghan”. Ea a adus o schimbare distinctivă pentru moda regală, cu ținute mai simple și mai relaxate. Ea a influențat, de asemenea, trendurile street style, cu ținute casual și elegante în același timp.

Haine și ținute celebre

Câteva dintre cele mai celebre ținute purtate de Meghan includ rochia Givenchy pe care a purtat-o la nunta ei, costumul negru care a făcut furori lansat de Veronica Beard, și, poate cel mai cunoscut, trench-ul alb impecabil din timpul unei vizite în Noua Zeelandă. Ea a atras, de asemenea, atenția cu ținutele sale de maternitate elegante și confortabile.

Avatar Redactia 48H

Autorul Articolului

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *


Alte aticole relevante